O sursă de energie sigură,
economică și ecologică.

Avantajele produselor Ecoforest

Emisii neutre de CO2

Produsele Ecoforest sunt o sursă de energie ecologică. Obținute 100% din lemn, acestea asigură astfel o ardere în urma căreia emisiile de carbon sunt aproape 0.

Reziduuri reduse și ecologice în urma arderii

În urma arderii, brichetele și peleții ecologici produc cantități reduse de fum și cenușă, mai mic de 1% din cantitatea inițială nearsă, care poate fi folosită ca și fertilizator pentru sol.

Nu conțin aditivi

Datorită rășinilor și lianților care se găsesc în rumeguș și care au rolul de a menține brichetele compacte, produsele Ecoforest nu conțin niciun fel de aditiv, fiind neincluse printre substanțele poluante și reprezentând o sursă de energie ecologică, curată.

Eliminarea factorilor poluanți

Brichetele ecologice Ecoforest sunt produse din rumeguș și deșeuri care rezultă în urma prelucrării lemnului. Procesul de brichetare al rumegușului și folosirea acestuia drept combustibil este mai mult decât o sursă ecologică și eficientă de energie. Acest proces dimunează semnificativ poluarea mediului înconjurător, reprezentând astfel o soluție sigură pentru un mediu mai curat.

Putere calorică ridicată

Datorită procentului scăzut de umiditate, brichtele și peleții Ecoforest au o perioadă de ardere îndelungată și eliberează mult mai multă energie, puterea calorică fiind de 4000-5000 Kcal/Kg, față de puterea calorică a lemnelor care este de numai 1800-2000 Kcal/Kg

Depozitare eficientă

Folosind produsele Ecoforest economisești timp, bani și spațiu, acestea putând fi depozitate în spații mici, de 1,2-1,5 mc / tonă produs.